Konut Su Baskını Sigortası Nasıl Kullanılır, Neleri Kapsar?

Paylaş
    FacebookXLinkedIn

Konut sigortası yaptırırken ihtiyacın olan teminatları poliçene ekletmek önemlidir. Su basması teminatı ise konut sigortası poliçene ekletebileceğin en gerekli teminatlardan biridir. Konut sigortası su tesisat sorunlarında zarar masraflarını karşılayarak dışarıdan ücretli yaptıracağın tesisat hizmetini poliçen dahilinde ücretsiz almanı sağlar.

Evinde sel, su baskını olur ve maddi zarar ortaya çıkarsa da konut sigortası poliçen hasar giderlerini karşılar. Bu sebeple henüz evine konut sigortası yaptırmadıysan geç olmadan güvenceni başlatarak su basması riskine karşı önlem alabilirsin.

Su Baskını Sigortası Neleri Kapsar?

Konut sigortası su tesisat, su kaçağı, su basması gibi hasar oluşturan problemlerde evinde, eşyalarında ya da şartlara göre komşu evlerde oluşabilecek zararları öder. "Konut Sigortası Hasar Ödemesi Nasıl Yapılır?" başlıklı yazımızı okuyarak hasar tespiti ve ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsin. 

Ev su basması sigorta kapsamı şöyledir;

  • Çay, dere, ırmak, kanalizasyon ve kanalların taşması durumunda ve anormal yağışlar nedeniyle görülen su taşkınları ile sellerde zarar gören eşyalar güvence altına alınır. Eşya sigortası hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsin. 
  • Fazla yağış sonrası oluşan selin verdiği hasarlar teminat kapsamındadır.
  • Yoğun kar yağışı nedeniyle çatı akması, poliçe kapsamında değerlendirilir.

Su Baskını Sigorta Teminatından Nasıl Faydalanır?

Eğer konut sigortası yaptırırken teminat kapsamına su baskını riskini eklettiysen sorunu fark eder etmez ilk yapacağınız şey, suyu kaynağından keserek zararın büyümesini önlemek olmalı. Unutmayın ki konut sigortasında zararın büyümesini önlemek ve gerekli koruma tedbirlerini almak, sigortalının en önemli yükümlülüklerindendir.

Gerekli önlemler alındıktan ve sorumluluklar yerine getirildikten sonra;

  • Hasar ihbarını sigorta şirketine mutlaka 5 iş günü içinde yapmalı,
  • Hasar tespitinin yapılabilmesi için bir eksper talep etmeli,
  • Gerekli evrakları hazırlayarak eksper vasıtasıyla sigorta şirketinize ulaştırılmasını sağlamalısın.

Hasar Tespit İşlemlerinin Tamamlanabilmesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Hasar tespit işlemlerinin uygulama aşamasına geçebilmesi için bazı belgeleri gerekçeleri ile birlikte teslim edebilmen önemli. Hasar tespit işlemleri için gerekli belgeler şunlardır:

  • Sigorta poliçesinin kopyası
  • Hasarın nasıl olduğunu açıklayan detaylı beyan
  • Hasarın meydana gelişinde bir üçüncü şahsın kusuru varsa resmi makamlarca veya apartman yönetimince hazırlanan tutanak
  • Hasarın parasal değerini belirten beyan
  • Hasar onarımı için alınmış teklif veya faturalar
  • Tapu veya kira kontratı (Tapu harcı hesaplama hakkında detaylı bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsin.)
  • Hasara ait fotoğraflar
  • Hasarın niteliğine göre sigorta şirketinin isteyebileceği diğer ek evraklar

Konut Sigortası Yaptırarak Risklere Karşı Önlem Alın!

Konut sigortası teminatları, sadece evini su basması risklerine karşı değil; hırsızlık, deprem ve yangın gibi ciddi risklere karşı da koruma altına alır. Beklenmeyen risklerle karşılaşıp yüksek maliyetlere katlanmak yerine uygun fiyatlı konut sigortası tekliflerini değerlendirerek bütçeni de güvence altına alabilirsin. 

Yapman gereken tek şey, Sigortam.net’ten konut sigortası başvuru formunu doldurmak. Bu aşamadan sonra sigorta uzmanlarımız seni arayarak konut sigortası fiyatları ve teminatları hakkında detaylı bilgi verirler.

İnternetten Teklif Al!

2 dakikada 20’den fazla sigorta şirketinin tekliflerini karşılaştır, anında satın al.