Hasar anında yapılması gerekenler nelerdir? Hasar anında yapılacak işlemler nelerdir? sorularının cevaplarını yazımızdan öğrenebilirsiniz. Hasar anında yapılması gerekenler hakkında tüm merak edilenleri sizler için yazımızda bir araya getirdik.
Öncelikle sadece maddi hasarlı kazalarda; kazaya karışan diğer araçların sürücü ya da sürücüleri ile anlaştığınız takdirde, kendi aranızda Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı doldurmalısınız.
Kazaya karışan diğer sürücüler ile anlaşmadığınız takdirde veya aşağıdaki hallerde 155 veya kaza mahalli Jandarma bölgesiyse 156 numaralı telefondan trafik zabıtasına haber vermelisiniz!
Araç plakasına yazılan hasar kayıtlarını öğrenmek için de hasar kaydı sorgulama yazımızdan bilgi alabilirsiniz.
Hasar anında yapılması gerekenler arasında dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Kaza tespit tutanağının doldurulmayacağı durumları bilmenize fayda var.
DİKKAT! Aşağıdaki durumlarda bu tutanak DOLDURULMAYACAKTIR.
Yukarıdaki nedenlerle Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı dolduramadığınız durumlarda yapmanız gerekenler ise aşağıdaki gibidir:
Hasar anında yapılması gerekenler hakkında bilmeniz gereken diğer detaylar ise şöyledir;
Kaza zaptı işleminden sonra aracı, anlaşmalı veya yetkili bir servise çektirmelisiniz. Hasar ihbarı yapabilmek için aşağıdaki evrakları hazırlamanız gerekir.
Bir kaza durumunda karşı tarafa verdiğiniz hasarlar ile ilgili gerekli evraklar için tıklayınız.
Trafik sigortasıyaptırarak karşı tarafa verebileceğiniz hasarlar için ödeme yapmazsınız. Trafik sigortası poliçeniz zararı karşılar ve bütçenizi koruma altına alır.Kasko sigortasıile de kendi aracınızın başına gelebilecek kaza risklerine karşı, aracınızı ve bütçenizi koruyabilirsiniz. Bu nedenle geç olmadan Sigortam.net‘ten araç sigortalarınızı yaptırın, güvenceniz hemen başlasın!
En uygun kasko sigortası fiyatları ve trafik sigortası fiyatları Sigortam.net’te.