Telefon Kaskosu Neleri Karşılar?

Paylaş
    FacebookXLinkedIn

Her geçen gün hızlanarak artan teknolojik gelişmeler hayatımıza şekil veriyor. Bunun sonucunda ihtiyaçlarımız, isteklerimiz ve hatta zorunluluklarımız değişiyor. İşte, cep telefonu sigortası da bu doğrultuda ortaya çıkan bir sigorta ürünüdür.

Telefonlarımızı ne kadar ekran koruyucu, telefon kılıfı, hatta garanti belgesi ile teminat altına almaya çalışsak da bazen yeterli olmayabilir. Kullanıcı hatası sonucu olan birçok hasarı kendimiz karşılamak zorunda kalıyoruz. Hatta ortaya çıkan masrafları ödemektense yeni bir telefon almayı tercih edebiliyoruz.

Cep telefonu kaskosu olarak da bilinen telefon sigortası ise telefonunun başına gelecek çeşitli riskleri, poliçede belirtilen teminatlar dahilinde güvence altına alan bir sigorta türüdür. Bu riskler; telefonun düşmesi, çalınması, sıvıyla temas etmesi, yüksek voltaj sonucu hasar alması gibi garanti kapsamı dışındaki arızalar olabilir. 

cep telefonu sigortası neleri kapsar

Telefon Kaskosu Neleri Kapsar?

Telefon kaskosu yaptırmadan önce kasko teminatlarının neler olduğunu bilmekte fayda var. O halde “Cep telefonu sigortası neleri kapsar?” sorusunu yanıtlayalım. 

Çalınan Telefonu Kasko Karşılar mı? 

Cep telefonu kaskosunda bulunan “hırsızlık teminatı” sayesinde çalınan telefonuz, sigorta şirketi tarafından karşılanır. Sigortayı yaptıran kişinin iş yeri, evi veya kilitli aracından zorla çalınan telefon, cep telefonu sigortası teminatı altındadır. Ancak şunu belirtmekte fayda var: Park, dolmuş, otobüs, AVM, kafe, konser alanı, ofis gibi kamusal alanlarda cep telefonunun çalınması teminat dışıdır.

Telefon Kaskosu Ekran Kırılmasını Karşılar mı?

Günün büyük çoğunluğunda telefonlar elimizde. Günün akışıyla fark etmeden telefon elinden düşebilir, sıcak içeceğini içerken üzerine sıvı dökülebilir ve telefonun kullanılmayacak hale gelebilir. İşte, bu durumların kurtarıcısı cep telefonu sigortası poliçesinde belirtilen “kaza sonucu alınan hasar teminatı”dır.

Yurt Dışı Hasarlarını Cep Telefonu Sigortası Karşılar mı?

Evet, karşılar. Cep telefonu kaskosunun “yurt dışı hasar teminatı” ile 30 güne kadarki seyahatlerinde telefonunu güvence altına alman mümkün.

Anakartı Yanan Telefonun Zararını Kasko Sigortası Karşılar mı?

Yüksek veya düşük voltaj nedeniyle cep telefonunun anakartı yanabilir ya da daha büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Cep telefonu sigortasında bulunan “elektrik-voltaj teminatı” sayesinde ise telefonunun alacağı hasar, sigorta şirketi tarafından ödenir. 

Telefonun Kaybolması, Telefon Kaskosu Teminatları Arasında mı?

Günün akışı, kalabalık ortamlar, sorumluluklarınız derken bazen dalgınlıkla telefonumuzu bir yerlerde unutabiliyoruz. Ancak kaybolma, unutma gibi haller cep telefonu sigortasının teminatı dışında kalır. Kaybolan telefon nasıl bulunur konulu yazımızdan kaybolma/çalınma durumlarında neler yapılabilir öğrenebilirsin.

Şarj Aleti, Kulaklık Benzeri Aksesuarların Hasarları Telefon Sigortası Teminatı Altında mı?

Orijinal ya da sonradan alınan şarj adaptörü, şarj kablosu, kulaklık gibi aksesuarların alacağı hasarlar telefon kaskosunun teminatları dışında kalır. 

Telefon Kaskosu Yeni Telefon Verir mi?

Araç kasko sigortasında olduğu gibi telefon sigortasında da “ikame telefon teminatı” bulunur. Böylece telefonunun hasarı karşılanırken sigorta şirketi tarafından sana ikame bir telefon verilir.

Genel olarak cep telefonu teminatları bu şekilde olsa da teminatlar sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle sigorta teklifi alırken teminat detaylarını incelemeni öneririz. Cep telefonunuzu güvence altına almak için hasar ve onarımdaki kısıtlamaları bilmek isteyebilirsin.

Telefon Kaskosunda Onarım ve Hasar Limitleri Nelerdir?

Öncelikle telefon sigortasının, onarım konusunda yıllık adet limiti olmadığını belirtelim. Ancak bir hasar masrafı limiti söz konusu. Yani hasar limitini aşarsan poliçede belirtilen sigorta bedelinin %70'ini sigorta şirketi karşılar. Kalan tutar yani %30’luk kısım senin sorumluluğunda olur.

Diğer bir konu ise teminat kapsamı dışındaki hallerde sigorta ödemesinin nasıl olduğudur. Bu durumda da ürünün poliçede belirtilen sigorta bedelinin %30’u sana aittir. Yani telefonunun 3.000 TL tutarında bir hasar masrafı olursa bunun %30’unu yani 900 TL’lik kısmını ödemen gerekir. 

telefon sigortası teminatları nelerdir

Garanti Belgesi Varken Cep Telefonu Kaskosuna İhtiyaç Var mı?

Telefon aldığımızda firma tarafından bize verilen garanti belgelerinin kapsamını şu durum belirler: Telefondaki problemin sebebi kullanıcı kaynaklı mı, yoksa üretici kaynaklı mı?

Telefonların garanti kapsamı; üretim hatası yüzünden gerçekleşen arızaları kapsar. Mesela herhangi bir darbe almadan telefonun ekranında renk değişiminin olması, hoparlöründen ses gelmemesi, şarjı varken sürekli kapanması gibi arızaları garanti karşılar. Diğer yandan telefonun ekran camının kırılması, suya düşmesi, çalınması gibi kullanıcı hatası sonucu ortaya çıkan masraflar ise garanti kapsamı dışındadır. 

Kısacası garanti kapsamına girmeyen tüm bu arızalar ve daha fazlası, cep telefonu kaskosu kapsamında yer alır. Bu nedenle telefonunun garanti belgesi olsa da telefon kaskosu yaptırarak bütçeni koruma altına alman gerekebilir.

Cep Telefonu Kaskosu Nasıl Yapılır?

Sıfır ya da ikinci el telefonunu daha fazla zaman kaybetmeden koruma altına alman önemli. Bu sayede telefonunun garanti kapsamının dışında kalan birçok masrafı sigorta ile güvence altına alarak bütçeni koruyabilirsin.

Cep telefonu sigortası yaptırmak ise oldukça kolay. Dilersen Sigortam.net üzerinden sana en uygun cep telefonu kasko fiyatlarını öğrenebilir, online olarak telefon kaskonu yaptırabilirsin. Özellikli merak ettiğin markalardan biri iphone ise, iphone kasko fiyatları hakkındaki yazımıza göz atabilirsin.

Cep telefonu sigortası yaptırmaya karar verdin, ancak aklına takılan bazı sorular mı var? Bu durumda da 444 24 00 numaralı Sigorta Destek Hattımızı arayarak uzmanlarımıza tüm sorularını sorabilirsin.

İnternetten Teklif Al!

2 dakikada 20’den fazla sigorta şirketinin tekliflerini karşılaştır, anında satın al.