Hamileyken Doğum Sigortası Fiyatları için Teklif Al, Bekleme Süresiz Doğum Sigortanı Hemen Yaptır

  • Hamileyken sigorta yapan firmaların tekliflerini incele
  • İhtiyaçlarına ve bütçene en uygun doğum paketini seç
  • İnternete özel indirimlerle hemen online satın al
Bu bilgiler sana özel teklif hazırlayabilmemiz için gereklidir.

Özel sağlık sigortalarında genel olarak devam eden tedaviler ve hastalıklar poliçe kapsamına dahil edilmez. Hamilelik teminatı da çoğunlukla özel sağlık sigortalarına sonradan ekletilemez. Özel sağlık sigortası satın alınırken doğum teminatı olan bir sigorta tercih edilerek doğum teminatından yararlanmak mümkündür. Fakat her zaman hamilelik bir plan içerisinde gerçekleşmediği için hamileyken özel sağlık sigortası yapılabilir mi soruları anne adaylarının en çok merak ettiği konuların başında gelir.

Hamilelik sürecinde özel sağlık sigortası yaptırmak karmaşıktır. Bu nedenle de süreci kısaca özetleyebilmek için birkaç sorunun cevabını beraber bulmamız, anne adayları için yararlı olabilir. 

Hamilelik Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar?

Hamilelik sigortası, hamilelik sürecinde muayene ve doğum masraflarını karşılayan poliçelerdir. Birçok hamilelik sigortası poliçesi vardır, limitleri, teminatları ve kapsamı farklı olabilir. Planlı bir hamilelik için gebelik ve doğum masraflarını sigortadan karşılamayı düşünüyorsan doğum sigortası konulu yazımızdan daha detaylı bilgi alabilirsin.

Hamileyken Doğum Sigortası Yapılır mı?

Hamileyken sigorta yaptırmak mümkündür ama daha iyi anlamak adına öncelikle genel uygulamadan bahsedelim. Çoğu sigorta şirketi hamilelik başlamadan önce doğum sigortası yapar. Yani tamamlayıcı ya da özel sağlık sigortası poliçelerine ek olarak doğum teminatını gebelik başlamadan önce ekler. Bu aşamada belirli bir bekleme süresi uygular. Doğum teminatının geçerli olması için bekleme süresinin dolması gerekir.

Peki hamile kaldıktan sonra doğum sigortası yapılır mı? Evet hamile kaldıktan sonra doğum sigortası yapılabilir. Bekleme süresi uygulayan şirketlerin yanında hamileyken doğum sigortası yapan firmalar da vardır. Bu ürünler genelde hamileliğe özel doğum paketleri şeklinde olur. Hamile olan kişilere doğum veya hamilelik sigortası yaptıran şirketlerin şartları değişiklik gösterebilir. Örneğin kimi şirket hamileliğin kaçıncı ayında olursan ol doğum sigortası ürününü sunarken kimi şirket belirli bir aydan sonra doğum sigortası yapmayabilir. 

Doğum Teminatı Bekleme Süresi Ne Kadardır?

Doğum teminatı bekleme süresi kimi şirkette 1 ay, kimisinde 6 ay ya da 1 sene şeklinde olabilir. Bu süreler şirketlere ve ürünlere göre değişkendir. Örneğin doğum teminatlı bir tamamlayıcı sağlık sigortası aldın ve doğum teminatında 6 ay bekleme süresi var. Poliçeyi yaptırdıktan sonra ilk 6 ay hamilelik başlarsa doğum teminatı kullanılamaz yani geçersiz olur. 6 ay bekleme süresi dolduktan sonra başlayan gebelik durumunda teminat kullanılabilir.

Şimdi bekleme süresi uygulanmayan doğum sigortalarını detaylarıyla açıklayalım.

Bekleme Süresiz Doğum Sigortası Nedir?

Sağlık sigortasında bekleme süresi olan sağlık poliçelerine ek olarak bazı sigorta şirketlerinin “Bekleme Süresiz Doğum Teminatı” adı verilen doğum sigortası ürünleri de vardır. Yani anne adayının 6 veya 12 ay boyunca gebelik yaşamaması gibi durumlar söz konusu değildir. Gebeliğin ileri safhalarında da teminata dahil olmak mümkündür.

Anne adaylarının doğum teminatı olmayan sağlık sigortası varken ya da hiç özel sağlık sigortası yokken hamilelik süreci başlarsa, bekleme süresi olan sağlık sigortaları yaptırmak uygun olmayacaktır. Bu aşamada da bazı sigorta şirketleri tamamlayıcı veya özel sağlık sigortalarından bağımsız sadece doğum paketleri sunmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsin. 

Hamilelik sırasında yaptırılabilen doğum sigortaları genel olarak TSS ve ÖSS'den bağımsız olarak satın alınabilen sigorta ürünleridir. TSS ve ÖSS satın almadan da sadece doğum teminatının kullanılabildiği seçenekler olarak karşımıza çıkar. Özel sağlık sigortan yoksa ve hamillelik sürecin başladıysa bu ürün ile yine özel hastanelerden yararlanabilirsin. Özel sağlık sigortan olmasa da bekleme süresiz doğum paketi ile yatarak tedavi teminatı kapsam dahilinde olur. Yani doğum teminatı içerisinde olan avantajlardan yararlanarak doğum ve sonrasındaki hastanede yatış masrafların karşılanır.

Hamilelik sırasında, doğrum sürecinde ve doğumdan sonra özel hastanelerden yararlanmak isteyen anne adayları hamilelik sırasında doğum sigortasına sahip olmaya karar verirlerse, bekleme süresi olmayan doğum sigortalarını avantajlı bir sigorta ürünü olarak değerlendirebilir.

Hamileyken Doğum Sigortası Yapan Firmalar Hangileridir?

Hamileyken doğum sigortası yapan firmalar:

  • Acıbadem Sigorta
  • Sompo Sigorta
  • Demir Hayat İki Can Sigortası
  • Türk Nippon Sigorta

Acıbadem Sigorta'nın ürünü bir özel sağlık sigortası poliçesidir. ÖSS teklifi alarak ya da direkt Sigortam.net'i arayarak bilgi alabilirsin. Sompo, Demir Hayat ve Türk Nippon ise tamamlayıcı sağlık sigortasıdır. SGK anlaşmalı hastanelerde geçer. Yine TSS teklifi alarak teminat ve fiyatları inceleyebilirsin. 

Hamileyken doğum sigortası ürünlerinin kapsamı değişebilir. Gebelik muayene sayısı, kapsam içerisindeki tedavi ve testler ya da ek hizmetler gibi konular farklılaşabilir. Bu nedenle ihtiyaçlarına uygun poliçeyi bulmak önemlidir.

Hamileyken Doğum Sigortası Fiyatları 2024

Hamileyken doğum sigortası fiyatları sigorta şirketlerine ve teminat kapsamlarına göre değişiklik gösterir. Hamileyken tamamlayıcı veya özel sağlık sigortasına doğum teminatı ekletmek çoğu sigorta şirketinde mümkün olmadığı için ayrı sunulan doğum paketlerinin fiyatlarını incelemek gerekebilir. 

Bekleme süresiz doğum sigortası fiyatları, özel sağlık sigortalarına eklenen teminatlara göre biraz daha yüksek olabilir. Çünlü ÖSS ya da TSS alınıp doğum teminatı da bekleme süresine uygun kullanıldığında, hem kişinin hamilelik dışında sağlık hizmeti almasını kapsar hem de doğum süreci ile ilgili masraflarını karşılar. Bu açıdan da kapsamı daha geniştir ve primleri maddi açıdan daha avantajlıdır. Hamilelik başladıktan sonra yaptırılan doğum sigortası ise genelde sadece hamilelikle ilgili muayeneleri ve yatarak tedavileri, doğum masraflarını karşıladığı için primleri TSS ve ÖSS poliçelerine eklenen teminattan fazla çıkabilir.

En doğru ve güncel bilgiyi almak için sigorta şirketlerinin doğum sigortası kapsamlarını öğrenerek fiyat teklifi alman gerekir. İnternetten bilgilerini girerek TSS ve ÖSS teklifi alıp sigorta şirketlerinin doğum sigortalarını inceleyebilirsin.

Özel Sağlık Sigortası Hamileliği Kapsar mı?

Halihazırda sigortalı anne adaylarının, var olan özel ya da tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamını incelemesi gerekir. Hamilelik ya da doğum ile ilgili bir teminat varsa özel sağlık sigortası hamileliği kapsar. Ancak genel olarak hamilelik ve doğum gibi konuların standart poliçelere dahil edilmediği bilinmelidir. Birçok sigorta şirketi, hamilelik ile ilgili ek teminatlar oluşturur ve bunlar alınmadığı sürece sigortalılar teminat dahilinde hizmet alamaz. 

Hamilelik Teminatı Nasıl Öğrenilir?

Özel ya da tamamlayıcı sağlık sigortası sahibi anne adayları, poliçelerinin “Kapsam” veya “Teminatlar” başlıklı kısmından hamilelik teminatına ulaşabilir. Burada hamileliğin kapsam dahilinde olup olmadığı açıkça belirtilir. Ayrıca limitlere dair bilgilere de ulaşılabilir. Teminat limitleri, “limitsiz” olarak ifade edilebileceği gibi 50 bin TL gibi belirli bir limite de sahip olabilir. 

Hamilelik teminatı ile ilgili limit, özel sağlık sigortası kapsamında yapılan işlemlerde sigorta şirketinin ödeyeceği maksimum ücreti ifade eder. Örneğin teminat limiti 50 bin TL olarak belirlenmişse 50 bin TL üzerindeki faturalandırılmış ücretler, sigortalı tarafından karşılanmalıdır. Sigorta şirketlerinin sağlık sigortalarının doğum teminatını kapsayıp kapsamadığını öğrenmek için internet üzerinden teklif alarak inceleme yapabilirsin. 

Hamilelik Teminatlarında Neler Yer Alır?

Doğum veya hamilelik teminatları içerisinde ayakta ve yatarak tedavi teminatları ile gebelik komplikasyonları yer alır. 

Ayakta tedavi, doktor muayeneleri ve tetkikleri; ayakta tedavi ise doğum sürecini kapsar. Gebelik komplikasyonları ise erken doğum gibi süreçleri anlatmak için kullanılır. Bu gibi durumlarda da hamilelik teminatları geçerli olur. Hamilelikte yapılan testler ile ilgili detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsin. 

Yenidoğan Teminatı Nasıl Oluşturulur?

Sadece özel sağlık sigortasında bulunan yenidoğan teminatı, anne adayının poliçesine eklenir. Yenidoğan teminatının alınabilmesi için anne adayının doğum teminatı gibi hamilelik ile ilgili teminatlara da sahip olması gerekir. Yenidoğan teminatı poliçeye eklendiğinde de bebeğin ilk muayenesi ve tetkikleri gibi bir dizi işlem teminat kapsamına alınır. Yeni doğan teminatı dışında bebeğine ayrıca da sağlık sigortası yaptırabilirsin. Bu sayede sadece doğumdan sonraki süreçte değil diğer sağlık hizmetlerini de bebeğin için sağlayabilirsin. Bebek sağlık sigortası konulu yazımızdan detayları öğrenebilirsin.

Bebeklik döneminde sağlık masrafları dışında çocuğunun daha sonraki aylarında sağlık güvencesi için de ilgili yazımızın çocuk sağlık sigortası kısmını okuyabilirsin.

Doğum Teminatları Sezeryanı Karşılar mı?

Özel sağlık sigortasında genellikle doğum teminatında sezeryan karşılanır. Ancak her ihtimale karşı sezeryan ile doğumun teminat kapsamında olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca epidural normal doğum gibi farklı yöntemler tercih edilecekse yine teminatların kontrol edilmesi önemlidir. 

Doğum İçin Sağlık Sigortası Yaptırmak Mantıklı mı?

Doğum için sağlık sigortası yaptırmanın birçok avatantajı vardır. Gebelik muayeneleri, test ve tahliller, doğumun yapılması ve hastanede yatış süreci gibi birçok önemli aşamada özel hastanelerden yararlanılmasını sağlar. Maddi olarak özel hastanelerde muayene olmak, tahlil yaptırmak ve doğumun kendisi oldukça yüksek maliyetleri beraberinde getirebilir. Doğum sigortası ise sadece poliçe primini ödeyerek bu sağlık hizmetlerinden ücretsiz ya da düşük ücretlerle yararlanılmasını sağlar. 

Tabi doğum sigortasının ne zaman yaptırılacağı da önemlidir. Eğer planlı bir gebelikse mevcut özel ya da tamamlayıcı sağlık poliçesine doğum teminatı ekletilip bekleme süresine göre hamilelik planlanabilir. Bu yöntem en mantıklı ve en ekonomik çözümdür. Çünkü hem özel bir sağlık sigortan olur yani gebelik dışındaki sağlık problemlerinde ya da kontrollerinde de özel hastanelerden yararlanabilirsin. Hem de bekleme süresi olan standart bir doğum teminatına daha az prim ödemesiyle sahip olabilirsin. Gebelik başladıktan sonra alınan doğum sigortaları bekleme süresine tabi olanlara göre daha yüksek primlidir. Buna rağmen poliçen olmadan özel hastanelerden yararlanmaya göre yine maddi açıdan oldukça avantajlıdır.

Son olarak doğum ve hamilelik teminatları ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen anne adaylarının sigortam.net aracılığı ile özel sağlık sigortası teklifi ya da tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi talep etmesi yeterlidir. Böylece anne adayları, onlarca farklı sigorta şirketinin şartlarını görebilir ve teklifler arasından kendine en uygun olan seçeneği tercih edebilir.