
Kaskoda Meslek İndirimi
Kaskoda meslek indirimi hakkında detaylı bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsin.
Motosiklet kaskosu, zorunlu trafik sigortasının genel hasarları karşılamadığı durumlarda devreye giren kapsamlı bir sigorta türüdür ve motosiklet kullanımında oluşabilecek durumlara karşı alınabilecek önlemleri içerir. Trafikte görmeye alışkın olduğumuz motosikletlerin en az arabalar kadar korunması gerekir. Çünkü trafiğe çıkan motosikletler, yapıları gereği otomobillere kıyasla daha riskli bir gruptadır. Bu riskleri en aza indirme noktasında motosiklet kasko sigortası yaptırmak önemli bir seçenektir. Motosiklet kasko sigortası, zorunlu bir uygulama olmasa da yüksek rizikolu araçlar için yaptırılması önerilir.
Kaskonun kapsamı sigorta şirketine bağlı olarak tamamen değişebilir. Bazı sigorta şirketleri ekonomik seçenekler sunar ancak bu poliçeler geniş kapsamlı değildir. Bu nedenle kasko sigortası yaptırmadan önce poliçenin kapsamını ve içeriğini öğrenmen yararlı olacaktır. Sen de hem kendini hem de motosikletini güvence altına almak, olası hasarlarda maddi kayıp yaşamamak için motosiklet kasko tekliflerini inceleyebilirsin. Peki motosiklet kasko sigortası neleri kapsar?
Motosiklet tutkunları, motosiklet kasko sigortası ile kapsamlı bir güvenceye sahip olabiliyor. Motor kaskosunun kapsamı, oluşturulan poliçeye bağlı olarak değişkenlik gösterir. Kimi durumlarda zorunlu trafik sigortasının limitleri karşı tarafa verilen maddi zararı karşılamaya yetmeyebilir. Bu durumda maddi açıdan ciddi bir yük ile karşı karşıya kalabilirsin. İşte bu noktada devreye giren motosiklet kaskosu bu masrafları da güvence altına alarak ani ve beklenmedik durumlarda meydana gelebilecek hasarları kısmen veya tamamen karşılar. Eğer kaza sonrası motosikletin kullanılamaz ve onarılamaz hale gelirse yani perte çıkarsa da sigorta şirketi aracının değeri kadar ödeme yapacaktır. Kasko sigortası neleri karşılar konusunda daha detaylı bilgi almak için yazımıza göz atabilirsin.
Sen de hem aracını hem de seni güvence altına alan motosiklet kaskosu ile güvence bir yolculuk deneyime sahip olabilirsin. Dilersen kaskonun hizmet alanını ek düzenlemelerle daha kapsamlı hale getirebilirsin. Motosiklet kaskosu ile tanımlanmış olan ana teminatlara ek olarak poliçede yer alabilen ek teminatlarla çeşitli olumsuz durumlarda karşı da önlemler alabilirsin. Kasko sigortası yaptırılabilen araç türlerinden biri de elektrikli araçlardır. Elektrikli araç sigortası ile ilgili bilgi edinmek için içeriğimizi okuyabilirsin.
Zorunlu trafik sigortası, genel olarak motosiklet kazası durumunda üçüncü şahıslara verilmekte olan zararın teminat altına alınmasını sağlarken kasko ise aracın kendisini teminat altına alır. Bu nedenle motosiklet sahiplerinin trafik sigortası ile birlikte motosiklet kaskosunu de yaptırmaları gerekir. Motosiklet kaskosunda sigortalanan her bir araç için ayrı teminatlar bulunur ancak sigortalı aracın fabrika çıkışı orijinalinde yer alan aksesuarlar teminata otomatik olarak dahil edilir. Kasko poliçene eklenebilen sağlık hizmetleri sayesinde sigorta şirketleri kaza sonucunda oluşabilecek yaralanma ve ölüm gibi fiziksel durumlarda sana destek olur. Söz konusu olan bu teminatlar sigorta şirketleri tarafından ana teminatlar adı altına toplanır.
Bilinçli bir biçimde gerçekleşmemiş (sigortalının kaskı olmaksızın) araç seyir halinde ya da park halinde iken gerçekleşebilecek çarpma, çarpışma, çarpılma, devrilme gibi hasarlar, motosiklet kasko ana teminatları kapsamındadır. Sen de motosikletini motosiklet kaskosu sayesinde çarpma, çarpılma, çarpışma, düşme, devrilme, yaralanma gibi kaza ve kötü durumlara karşı güvence altına alabilirsin.
Motosiklet kaskolarındaki en temel teminat çarpma ve çarpılmadır. Trafik kazasıyla beraber kendi iraden ve kontrolün dışında ortaya çıkan durumlarda örneğin motosikletinin sabit bir nesneye çarpması veya devrilmesi gibi durumlarda ortaya çıkan zararlar koruma altındadır. Peki, çalınan motoru sigorta karşılar mı?
Motosikletin veya anahtarının çalınması, poliçenin genel teminatlarına dahildir. Bununla beraber çalınma teşebbüsü sırasında aracın zarar görmesi halinde de söz konusu zarar, sigorta şirketin tarafından ödenir.
Aracın doğal bir biçimde devrilmesi sonucu oluşan hasarlar ve yanma durumu da teminatlar arasında yer alır.
Aracın kısmen veya tamamen yanması durumunda oluşabilecek hasarlar motosiklet kaskosu ana teminatları ile güvence altındadır.
Grevlerde, olağandışı saldırılarda ve terör eylemlerinde aracın bir şekilde zarara uğrayabilir. Senin kontrolün dışında gerçekleşen bu olaylarda aracın hasar görmesi sonucu ortaya çıkan hasarlar sigorta şirketin tarafından karşılanır.
Üçüncü kişilerin isteyerek veya istem dışı bir biçimde motosikletine zarar vermesi sonucu uğrayacağı hasarlar da kasko teminat kalemlerinden biridir. Üçüncü kişilerin neden olduğu maddi ve bedensel zararlar zorunlu trafik sigortası limitlerini aştığı takdirde motosiklet kaskosu ile güvence altına alınır.
Sigorta kapsamında bir kişinin kötü niyetle motosikletlerini çizmesi, devirmesi, yakması veya herhangi bir zarar vermesine karşı koruma altındadır. Motosikletin bazı parçaları, lastikleri gibi kısmen veya tamamen çalınması bu kapsamdadır. Aynı zamanda kaza sonucu oluşan maluliyet, vefat ve tedavi masrafları da teminat kapsamında karşılanır.
Deprem, toprak kayması, dolu ve sel gibi doğal afetler motosikletine zarar verebilecek durumlardır. Bu durumlar da öngörülebilir olmadıkları için kasko teminatları arasında kabul edilmektedir.
Ekstra prim ödemesi yaparak standart hizmetlerin yanı sıra ihtiyaç duyabileceğin birçok hizmeti de ek teminatlarla poliçene ekletebilir, motosiklet kaskonun kapsamını genişletebilir ve güvenli bir yolculuk deneyimi yaşayabilirsin.
Peki motosiklet kaskosu ek teminatları nelerdir?
İsteğe bağlı olarak motosiklet kasko kapsamına ilave edilen ek teminatlar araçların karşılaşma ihtimali yüksek olan rizikolarının belirlenmesi ile kasko poliçesine eklenir. Poliçeye eklenen bu teminatlar ise motosiklet kasko değerini artırır. Çünkü motosikletin kullanım sıklığı, sürücünün davranış şekilleri ve alışkanlıkları karşılaşacağı risklerin değişkenlik göstermesine neden olur. Dolayısıyla motosiklet kasko hesaplama işlemlerinde araç kasko değer listesi önem kazanır. Örneğin, yağışlı bir bölge motosikletin ile trafiğe çıktığını varsayalım, bu durumunda motosikletin su baskınına maruz kalabilir veya sel altında kalabilir. Aynı şekilde deprem bölgesinde bulunuyorsan doğal olarak motosikletinin depreme karşı korunmasını talep edebilirsin. Terörizmin ve toplumsal olayların yoğun olduğu bir yerde yaşıyorsan motosikletini bu olaylara karşı teminat altına almak isteyebilirsin. Bu doğrultuda motosiklet kasko hizmeti sunulurken ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurman gerekir.
Kasko poliçelerinde trafik sigortasında uygulanan taban-tavan fiyat uygulaması yoktur. Genelde motosiklet kasko fiyatları kendi içinde belirlenen kriterlerle oluşur. Motosiklet kasko fiyatlarını belirleyen unsurları şu şekilde sıralayabiliriz.
Motosiklet kasko sigortası yaptırmak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri konulardan biri her motosiklete kasko sigortasının yapılıp yapılmayacağıdır. Hangi motosiklete kasko yapılacağı, sigorta şirketinin belirlediği kriterlere göre değişir. Sigorta şirketlerinin bazıları, motosikletlere kasko yapmazken bazıları ise birtakım şartlar öne sürebilir. Bu tip araçlar risk grubunda yer aldığı için bazı modeller sigorta şirketi tarafından kabul edilmez. Bu konuda en çok dikkat edilen unsurlardan biri aracın yaşıdır. Sen de güvenli bir yolculuk yapmak için motosiklet kaskosu yaptırabilir hem aracını hem de kendini olası risklere karşı güvence altına alabilirsin.
Sigortam.net üzerinden tüm motorlu taşıtların yaptırmakla yükümlü oldukları trafik sigortası yaptırabilir, herhangi bir olumsuzluk durumunda hem kendini hem karşı tarafı hem de üçüncü kişileri koruma altına alabilirsin. En ucuz motosiklet trafik sigortasını bulmak için şirket şirket dolaşmadan Sigorta Destek Hattımız veya web sitemiz üzerinden en uygun motosiklet sigortası tekliflini alabilir, 2 dakikada bütçene uygun poliçeye sahip olabilirsin.