Sıfır Araba Nasıl Alınır? Alırken Hangi İşlemler Yapılır?
Bayiden sıfır araç nasıl alınır, sıfır araç alırken nelere dikkat edilmeli yazımızı okuyarak hemen öğrenebilirsin.
Tesla, elektrikli araç tutkunlarının en çok ilgi gösterdikleri markaların başında geliyor. ABD merkezli firmanın neden bu kadar ilgi gördüğünü anlamak için ürettiği araçlara ve bu araçlarda bulunan özelliklere odaklanmak fazlasıyla yeterli oluyor. Bu konularda siz de bilgi dağarcığınızı genişletmek isterseniz, içeriğimizin devamına göz atabilirsiniz.
Tesla’nın en popüler modelleri, şu şekilde sıralanıyor:
Tesla’nın lüks sedan segmentinde kullanıma sunduğu Model S, hızlanma ve menzil açısından sınıfının lideri konumunda yer alıyor. Aracın 1.020 beygir gücündeki Plaid versiyonu, 0’dan 100 kilometreye 2,1 saniyede ulaşabiliyor. Model S, menzil konusunda da beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Long Range versiyonu, ideal yol şartlarında 652 kilometreye kadar sürüş sağlayabiliyor.
Minimalist iç tasarımı ile dikkat çeken Tesla Model S, markanın üstün otonom sürüş teknolojilerini bünyesinde barındırıyor. Yoke direksiyonu ve gelişmiş aerodinamik yapısıyla farkını ortaya koyan Model S, multimedya özellikleri sayesinde hem sürücüsüne hem de yolculara eğlenceli seyahat olanağı sunuyor.
Dört tekerden çekişli Tesla Model 3, kompakt sedan kategorisinde elektrikli araç tutkunlarının tercihine sunuluyor. Araç, fiyat bakımından markanın en rahat erişilebilir modeli olma özelliği taşıyor. Model 3’ün performans versiyonu, 0’dan 100 kilometreye 3,3 saniyede çıkabiliyor.
15 dakikada 262 kilometreye kadar şarj edilebilen elektrikli otomobil, modern ve konforlu iç tasarımı ile beğeni topluyor. Geleneksel gösterge panelinin bulunmaması ve cam tavan, Model 3’ün tasarım açısından en dikkat çekici özellikleri olarak öne çıkıyor.
2.614 litre depolama alanına sahip Tesla Model X, tıpkı S gibi standart ve Plaid olmak üzere 2 farklı versiyon şeklinde üretiliyor. 15 dakikada 282 kilometreye kadar şarj edilebilen elektrikli aracın çift motorlu ve dört çekerli standart versiyonu, 0’dan 100’e 3,9 saniyede çıkıyor. Plaid versiyonunda ise bu süre 2,6 saniyeye kadar düşüyor.
576 kilometreye kadar menzil imkanı sunan Model X, sahip olduğu özellikleri ile konforlu ve eğlenceli yolculuk arayanların beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Üste doğru açılan şahin kanadı kapıları ise otomobilin görünümüne benzersizlik katıyor. Falcon Wing arka kapılar, özellikle eşya yükleme esnasında sürücülere kolaylık sağlıyor.
Kompakt SUV arayışındakiler için üretilen Tesla Model Y, tıpkı Model 3 gibi fiyat açısından ekonomik profili ile öne çıkıyor. Üstelik iki model arasındaki benzerlik yalnızca edinme bedeli ile sınırlı kalmıyor. Gerek Model Y gerekse Model 3 aynı platform üzerine inşa ediliyor. Dolayısıyla 2.158 litrelik bagaj hacmine sahip Model Y’de dört çekerli çift motor bulunuyor.
Model Y, Long Range bataryası ile tam şarjda 514 kilometre mesafe kat edebiliyor. Araca isteğe bağlı olarak üçüncü sıra koltuk eklenebiliyor. Böylece 7 kişiye kadar yolcu taşıyabilmek mümkün hale geliyor.
Boyasız ultra sert paslanmaz çelik dış iskeleti ile fütüristik görünüme sahip Cybertruck, 1.134 kilograma kadar yük taşıyabiliyor. 4.990 kilogram çekme gücü bulunan elektrikli pick-up’da kurşun geçirmez ultra dayanıklı camlar bulunuyor. Minimalist tasarımla kullanıma sunulan dört çeker araç, 0’dan 100 kilometreye 2,7 saniyede çıkabiliyor.
Doğa tutkunları için de ideal Cybertruck, standart olarak tek şarjda 515 kilometre mesafeye ulaşabiliyor. Menzil artırıcı kullanıldığında ise aracın gidebileceği mesafe 705 kilometreyi aşabiliyor. Azami hızı 209 kilometre olan araçta 5 yetişkin konforlu seyahat imkanından faydalanabiliyor.
Tesla’nın yüksek hızdan hoşlanan elektrikli araç tutkunları için ürettiği Roadster, motor gücünün yanı sıra menziliyle de iddialı performans sergiliyor. Yüksek performansın göz kamaştıran aero verimlilik ile buluştuğu elektrikli spor otomobil, 100 kilometre hıza 2,1 saniyede erişebiliyor. Dört çekerli araç ayrıca 1.000 kilometrelik mesafeyi tek şarjda aşabiliyor.
Çıkarılabilir cam tavana sahip Roadster, marka tarafından 4 kişilik oturma kapasiteli ilk süper otomobil olarak nitelendiriliyor. Tesla’nın 10.000 Nm tekerlek torklu modeli, 400 kilometre üzeri azami hıza çıkabiliyor.
Tesla modelleri, sahip oldukları özellikler ile elektrikli araç kategorisinde en çok tercih edilen seçenekler konumunda yer alıyor. İşte markanın ürettiği araçları benzersiz kılan özelliklerin en önemlileri:
Diğer çok tercih edilen elektrikli araba modellerinden TOGG T10X özellikleri için de yazımıza göz atabilirsin.
Tesla ne kadar ve benzeri sorulara verilebilecek cevaplar, tamamen satın alma hedefindeki kişinin tercihlerine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Zira marka, modellerinde çeşitli konfigürasyon seçeneklerini elektrikli araç sahibi olmak isteyenlerin tercihine sunuyor. Tesla araç satın alırken performans beklentileri doğrultusunda farklı versiyonlara yönelme fırsatı bulunuyor. Marka, performansa ek olarak konfor, eğlence ve sürüş güvenliğiyle ilgili de ek seçenekleri değerlendirme imkanı sağlıyor. Bu nedenlerle Tesla araba fiyatları değişiklik gösteriyor. Almayı düşündüğün model ve kapsamı hakkında bayilerden bilgi almak en güncel ve doğru bilgiyi verecektir.
Tesla MTV ne kadar şeklindeki bir soruya ise modelin elektromotor gücüne ve motor hacmine göre farklı cevaplar verilebiliyor. Ülkemizde elektrikli araçlara yönelik MTV ödemelerinde cazip teşvikler uygulanıyor. Tesla modelleri için Özel Tüketim Vergisi hesaplaması esnasındaysa silindir hacmi ve vergisiz satış tutarı göz önünde bulunduruluyor.
Tesla elektrikli arabalar, bünyelerinde barındırdıkları otonom sürüş teknolojileri sayesinde trafikte güvenli seyahat imkanı sağlıyor. Öngörülemeyen risklere karşı ise kasko sigortası yaptırmak ekstra güvence elde etmenin en pratik yolu olarak öne çıkıyor. Tabii konu Tesla logosu taşıyan araçlar olunca doğru ürün tercihi yapmaya özen göstermek gerekiyor. Zira bu ürünler için en kapsamlı korumayı elektrikli araç kasko sigortası sağlıyor.
Elektrikli araç kasko sigortaları, standart tipteki poliçelerle aynı ana teminatları içeriyor. Bununla birlikte poliçe sahipleri, aracın en değerli ve kritik parçası konumundaki bataryaya özel güvencelerden faydalanabiliyor. Elektrikli araçlara özel kasko poliçelerinde ayrıca elektrik sistemleri, şarj kablosu ve donanımını kapsayan teminatlara yer veriliyor. Tesla marka aracın için hemen elektrikli araç kaskosu teklifi alıp, teminatları ve fiyatları karşılaştırabilirsin.