Kasksız Motor Kullanma Cezası Ne Kadar?
Kasksız motor kullanma cezası ne kadar, kask takmadan motor kullanmakla ilgili yaptırımları yazımızdan hemen öğren.
Bir araç alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biri yakıt tüketimidir. Yakıt tüketimi yüksek olan araçlar araç sahiplerini maddi açıdan zorlayabilir, uzun vadede sorunlar yaratabilir. Araç satın alırken yakıt tüketiminde tutumlu olan modellere yönelerek maddi kayıpların önüne geçebilirsin. Dizel mi benzin mi daha az yakar, hangisi daha mantıklı merak ediyorsan ilgili yazımızdan bilgi alabilirsin.
Az yakan arabalar, daha avantajlı yakıt tüketimi ile sürücülerin merak ettiği bir konudur. Aşağıda en az yakan araba modelleri için bir liste oluşturduk. Yazımızın devamında ise yakıt türlerine göre az yakıt tüketen araba modellerine göz atabilirsin.
İşte 10 tane en az yakan araba marka modeli:
Citroen C-Elysee 1.5 HDi, B segmentinde ve sedan gövde tipi tasarımıyla oldukça kullanışlı olan bir araçtır. Özellikle düşük yakıt tüketimiyle bilinen araçlar arasında ilk sıralarda yer alır. Bu model 100 kilometrede şehir içinde 4,3, şehir dışında 3,3 litre yakıt tüketir. Ortalama yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 3,7 litredir.
Önden çekiş, manuel vites, şehir içinde düşük yakıt tüketimi ve hız sabitleme sistemi ise aracın diğer ön plana çıkan nitelikleridir. ASR patinaj önleme sistemi ise sürüşte hakimiyeti ve kontrolü ele almanızı sağlar.
Toyota Corolla 1.4 D-4D, sportif dış tasarımının yanında düşük yakıt tüketimini destekleyici yanı ile ekonomik bir taşıt arayanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir modeldir. C segment araç modelleri arasında yer alan Toyota Corolla 1.4 D-4D, dizel yakıt ile çalışır. Şehir içinde 5,8 ve şehir dışında 4,3 litrelik yakıt tüketimiyle öne çıkar.
Sedan gövdesindeki sportif detaylar ile dinamik bir formla sunulan Toyota Corolla modelleri, aynı zamanda sürüş destek sistemleri ile kaliteli bir yolculuk sağlar. Hız sabitleme, ABS fren sistemi, elektronik fren dağıtım sistemi, acil fren desteği ve Start & Stop fonksiyonu, aracın sunduğu diğer sürüş destek sistemlerindendir.
Opel Corsa Elegance 1.2 75 HP, 100 kilometrede ortalama 4,1 litre yakıt tüketimi ile öne çıkan bir araç modelidir. Opel markasının klasikleri arasında bilinen bu araç modeli, şehir içinde 4,8 litre, şehir dışında ise 3,6 litre yakıt tüketimiyle bütçe dostu araç listelerinde yer alır.
Hatchback gövde tipine sahip olan Opel Corsa Elegance 1.2, 0’dan 100 km/s’ye 13,2 saniyede çıkabilir. 40 litre yakıt kapasitesine sahip olan bu araç modeli, geniş iç hacmi ve diğer teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine toplar.
BMW 116d, markanın ülke içerisinde en çok tercih edilen modelleri arasındadır. Düşük yakıt tüketimi ile dikkat çeken araç, şehir içinde ortalama 5,2 litre yakıt tüketiminin yanında şehir dışında ise ortalama 4,4 litre yakıt tüketimi ile araç satın almak isteyenler için ekonomik bir seçenektir.
Skoda Scala 1.0 TSI 110, şehir içinde ortalama 5,9 litre ve şehir dışında 4 lt yakıt tüketen, yenilikçi bir araç modelidir. 100 kilometrede ortalama 4,7 litre yakıt tüketen Skoda Scala 1.0 TSI 110, eşsiz bir sürüş deneyimi sunar. Skoda’nın bu araç modeli dinamik dış tasarımı, farklı gövde rengi seçenekleri ve geniş iç hacmi ile öne çıkan bir modeldir.
Volkswagen Yeni Polo 1,0 TSI Style, şehir içi ortalama yakıt tüketimi 5,1-5,8 litre arasında olan bir araç modelidir. Şehir dışında 4-4,8 litre arasında yakıt tüketen Volkswagen Yeni Polo 1,4 TSI Style’ın şehir dışı yakıt tüketimi ise 4,4-5 litre arasındadır. Bu araç modelinin tercih sebebi olan özellikleri arasında 7 ileri otomatik vites, 1,0-999 cc silindir hacmi ve 40 litrelik yakıt deposu sayılabilir.
Peugeot 208 1.5 BlueHDi, şehir içinde ortalama 4,3 litre yakıt tüketimiyle ve şehir dışı ulaşımda ortalama 3,4 litre yakıt tüketimiyle araç satın almak isteyen kişiler için ekonomik seçeneklerden biridir. Karma yakıt tüketiminde ise 4,1 litre değer sunan Peugeot 208 1.5 BlueHDi, 41 litrelik yakıt deposu ve geniş iç hacmi ile sürücülere konforlu bir sürüş deneyimi sağlar.
Yakıt türü dizel olan ve B segmentinde yer alan Peugeot 208 1.5 BlueHDi ile maksimum 207 km/s’ye ulaşılabilir. 0’dan 100 km/s’ye 8,9 saniyede ulaşan Peugeot 208 1.5 BlueHDi, tasarımıyla da araç satın almak isteyen çoğu kişinin dikkatini çeker.
Citroen C4 Cactus; şehir içinde ortalama 3,9 litre yakıt tüketimi, şehir dışında ise 3,4 litrelik ortalama yakıt tüketimi ile araç satın almak isteyenler için oldukça çekici bir alternatiftir. Karma sürüşte ise 100 kilometrede 3,4 litre yakıt tüketen bu model, ekonomiklik konusunda kendini kanıtlar.
Bu model; 1590 cc silindir hacmi, 50 litrelik yakıt deposu, teknolojik açıdan üstün sürüş kalitesi ve güvenlik açısından destek sağlayan hız sabitleme ve yokuş kalkış desteleri ile dikkat çeker. Yol bilgisayarı ve geri görüş kamerası ile de sürücülere kullanım konforu sunar.
Fiat Egea Sedan uzun yıllarıdır sevilen bir model olarak öne çıkıyor. 100 kilometrede ortalama 4,1 litrelik yakıt tüketimi ile az yakan arabalar içerisinde tercih ediliyor.
Geniş tasarımı ve konforlu iç alanıyla öne çıkan Megane, en çok tercih edilen arabaların içerisindeki yerini alıyor. Hem satış hem de kiralama alanında tercih edilen bir model. 100 kilometrede 4,6 litrelik yakıt tüketimi ile az yakan arabalar içerisinde sayılıyor.
Yukarıdaki iki listemizde araba marka modelleri için örnektir. Benzer yakıt özelliklerine sahip birçok araba modeli vardır, tercihlerine göre markaların yetkili yerlerinden bilgi alabilirsin. Ayrıca arabam kaç yakar sorusu için yakıt hesaplama yapabilirsin.
Araba neden çok yakar ve yakıt tasarrufu nasıl sağlanır öğrenmek için ilgili yazımızı okuyabilirsin.