MHRS Randevu Onaylama Nasıl Yapılır, Yapılmazsa Ne Olur?
MHRS randevu onaylama nasıl yapılır, onaylamadan randevuya gidilmezse ne olur gibi MHRS onay işlemleri ile ilgili tüm merak ettiklerin sayfamızda.
Hepimiz az da olsa özel sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri ile ilgili fikir sahibiyiz ancak yine de kendimiz için en iyi özel sağlık sigortasının hangisi olduğunu bulmak kolay bir karar değildir. Örneğin, senin içinen iyi özel sağlık sigortası yapan şirket; ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan ve bütçeni aşmayan şirket olabilir. Sağlık sigortası hakkındaki yorumları okuyarak veya çevrenden tavsiye alarak da özel sağlık sigortaları hakkında bilgi sahibi olabilirsin. Fakat en iyi sağlık sigortası şirketini bulmak için alanında uzman bir firma ile çalışırsan kendin için en doğru kararı daha kolay verebilirsin. Sigortam.net ile iletişime geçerek ve aşağıda sıralanan kriterleri de göz önünde bulundurarak en iyi sağlık sigortasını bulabilirsin.
"Özel sağlık sigortası nedir, ne işe yarar?" başlıklı yazımızı okuyarak özel sağlık sigortası hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsin.
Özel sağlık sigortasını seçerken aşağıdaki adımları izleyerek “En iyi özel sağlık sigortası hangisi?” sorusuna yanıt bulabilir, kendin için en uygun sağlık poliçesini hazırlayabilirsin.
Özel sağlık sigorta şirketleri arasında tercih yaparken öncelikle kapsamın senin ihtiyaçlarına uygun olması önemlidir. Şimdi adım adım seçim için neler yapılabilir bakalım.
Özel sağlık sigortası markalarının sattığı ürünler ve sektör içindeki pazarları her yıl değişiyor. Bu nedenle “En iyi özel sağlık sigortası şirketi A sigortadır.” demek doğru olmaz. Senin için Sigortam.net üzerinden özel sağlık sigortası yaptırabileceğin sigorta şirketlerinin isimlerini listeledik. İşte Nisan 2022 tarihinde açıklanan verilere göre özel sigorta şirketlerinin sağlık sigorta sektöründeki pazar payları!
Özel Sağlık Sigorta Şirketleri | Pazar Payları |
Allianz Sigorta | %31.76 |
Bupa Acıbadem Sigorta | %25.10 |
Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi | %8.16 |
Mapfre Sigorta | %6.32 |
Axa Sigorta | %4.37 |
Aksigorta | %3.73 |
Türkiye Sigorta | %2.94 |
Türk Nippon Sigorta | %1.82 |
Eureko Sigorta | %1.80 |
Groupama Sigorta | %1.80 |
“En iyi özel sağlık sigortası şirketi nasıl seçilir? diye merak ediyorsan aşağıda sıralanan maddeleri dikkate alarak özel sağlık sigortası yapan iyi sigorta şirketini bulabilirsin.
Özel sağlık sigortasını satın alırken ihtiyaçlarını karşılayan ve kapsamlı teminatlar sunan planı tercih edebilirsin. Yatarak ve ayakta tedavi sağlık poliçende olması gereken ana teminatlardır. En kapsamlı özel sağlık sigortası poliçelerinde ana teminatların yanı sıra bazı ücretli veya ücretsiz ek teminatlar sunulmaktadır. Örnek vermek gerekirse, doğum teminatı, ambulans hizmeti, tedavi öncesi-sonrası hizmetler, 7/24 tıbbi destek, günlük bakım ve check-up bu teminatlardan bazılarıdır.
Özel sağlık sigortalarının çoğunda belirli bir limit ve katılım payı oranı vardır. Teminat limiti, sigorta şirketinin poliçe süresince hastane giderlerin için yapacağı ödeme miktarıdır. Eğer hastane masrafların belirlenen teminat limitini aşarsa kalan ödemeyi senin yapman gerekir.
Özel sağlık sigortası yaptırırken katılım payı farklı oranlarda belirlenebilir. Örneğin, sigortanda %20 katılım payı oranı varsa hastane masrafının %20’sini sen karşılarsın, geriye kalan %80’lik kısmı ise sigorta şirketin öder. Dolayısıyla özel sağlık sigortası katılım payı oranı neden kadar düşük olursa cebinden çıkacak para da o kadar az olur. Dolayısıyla katılım payı düşük olan sağlık sigortasını seçmek daha avantajlı olacaktır.
Her sigorta şirketinin bazı özel hastaneler ile anlaşması vardır. Eğer özel sağlık sigortası yaptırarak ücretsiz sağlık hizmeti almak istiyorsan bu anlaşmalı hastanelerden birine gitmen gerekir. Dolayısıyla özel sağlık sigortanı özel hastanelerde kullanabilmek için öncelikle anlaşmalı hastaneler listesini kontrol etmelisin.
Bütün sigorta şirketleri, özel sağlık sigortası kapsamında bazı hastalıklar için birkaç aylık bekleme süresi belirlemiştir. Dolayısıyla bazı hastalıklar, ancak belirlenmiş olan ay dolduktan sonra teminat altına alınır. Sigorta şirketlerinin aralarındaki tek fark, bekleme süresinin 1-12 ay arasında değişmesidir.
Özel sağlık sigortası bekleme süresi hakkında daha detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsin.
Sigorta şirketi, yıl boyu hiçbir hasar talebinde bulunmazsan ertesi yıl “hasarsızlık indirimi” uygular ve hasarsız geçen her yıl bu indirim oranı artar. Ancak uygulanan indirim oranı sigorta şirketine göre değişkenlik gösterir.
Hasar ödeme oranı, senin hasar talebine karşılık olarak sigorta şirketinin ödediği hasar miktarını ifade eder. Dolayısıyla hasar ödeme oranı, sigorta şirketinin sigortalıya karşı maddi yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğinin de bir göstergesidir. Sigorta şirketi, bir kaza veya hastalık geçirme durumunda poliçe kapsamında maliyetleri üstlenir ve hastaneye ödeme yapar. Hasar oranı ne kadar yüksek olursa hasar talebinin yerine getirilme ihtimali de o kadar yüksek olur. En iyi özel sağlık sigortasına karar vermeden önce Sigortam.net ile iletişime geçerek hasar ödeme oranı en yüksek olan sigorta şirketi ile ilgili olarak danışabilir ve poliçeni en verimli bir şekilde yararlanabilirsin.
En iyi özel sağlık sigortası seçimi yaparken sigorta primlerini de göz önünde bulundurman gerekir. Hasar-prim oranı hesaplanırken sigorta şirketine ödediğin primler ile sigorta şirketinin sana yıl boyunca hasardan dolayı ödediği tazminat orantısı alınır. Dolayısıyla da bu hesaplama sonucunda sigorta şirketinden hasara ilişkin olarak ne kadar tazminat alacağının yüzdesi belirlenmiş olur. Özel sağlık sigortası primi ile sigorta şirketinin sunacağı hizmetlerin doğru orantılı olması önemlidir. "Sağlık sigortaları nasıl karşılaştırılır?" öğrenmek için yazımızı okuyabilirsin.
Tercih edeceğin sigorta şirketine göre sigorta şirketinin hasar ödeme prosedürleri ve hasar ödeme süreci değişir. Dolayısıyla özel sağlık sigortası yapan sigorta şirketlerinin hasar ödeme prosedürlerini araştırırken en zahmetsiz olanı tercih etmeye özen göstermelisin. Hasar ödeme şartları ne kadar az olursa sigorta şirketinin provizyon işlemleri o kadar hızlı çalışır. Ayrıca harcayacağın zaman ve efor da daha az olur.
Sigorta şirketinin anlaşmalı hastanelerinden birine gittiğinde banko görevlisi sigorta şirketinden provizyon onayı ister. Eğer sigorta şirketin provizyon işlemine çok fazla zaman harcar ve hemen onay vermezse bu durum zaman kaybına yol açar. Dolayısıyla özel sağlık sigortası seçimi yaparken provizyon işlemlerini en hızlı şekilde yapan ve en sağlıklı kararları veren sigorta şirketini tercih edebilirsin. Provizyon ne demek detaylarıyla yazımızdan öğrenebilirsin.
İş hacmi, sigorta şirketinin sattığı toplam poliçe sayısını ve toplanan primleri gösteren bir kavramdır. Yüksek iş hacmi bulunan sigorta şirketleri hem daha güvenilirdir hem de piyasada yerleri daha sağlamdır. Dolayısıyla iş hacmi yüksek olan sigorta şirketinin güvenilirliğinin daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz.
Özel sağlık sigortası; teminat kapsamı, limitleri ve katılım payı oranı bakımından çeşitlik gösteren bir üründür. Yani özel sağlık sigortası poliçeni kişisel tercihlerine göre düzenleyebilirsin. Özel sağlık sigortası satan sigorta şirketlerinde ürün çeşitliliğinin olması, sana poliçe için ödeyeceğin primi seçme imkânı tanır. Böylece ihtiyacına uygun teminat kapsamını belirleyebilir ve bütçeni zorlamadan poliçeni yaptırabilirsin.
Sigorta şirketleri arasında tercih yaparken özel sağlık sigortası primleri belirleyici kriterin olursa kendin için en doğru karar veremeyebilirsin. Çünkü en ucuz özel sağlık sigortasını seçmen, ihtiyaçlarına en uygun sigortayı tercih seçtiğin anlamına gelmez. Eğer sen de “çok fazla sigorta şirketi var ve ürünler hakkında karar veremiyorum.” diyorsan bu, destek almaya ihtiyacın var demektir. Çünkü en iyi özel sağlık sigortasını bulmanın en basit yolu, sigorta şirketlerini karşılaştırmak ve bir uzman desteği almaktır.Sigortam.netweb sitemiz veya Sigorta Bilgi Hattımızı arayarak bizlerle iletişime geçebilir, en kapsamlı ve en iyi özel sağlık sigortasını bulmak için destek alabilirsin.