Hollanda Vizesi Hakkında Tüm Merak Edilenler

Paylaş
    FacebookXLinkedIn

hollanda vizesi

Avrupa Birliği (AB) üyesi devletlerden biri olan Hollanda, Umuma Mahsus pasaport sahibi T.C. vatandaşlarından vize isteyen bir ülkedir. Diplomatik (siyah), hizmet (gri), hususi (yeşil) pasaport sahibi T.C. vatandaşları ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Hollanda seyahatlerinde vizeden muaftır. Hollanda’ya uzun süreli (90 günden fazla) gitmek isteyen kişilerin ise pasaport türü fark etmeksizin vize başvurusunda bulunması gerekir. Hollanda vize süreci ve başvuru için gerekli evraklar her vize türü için farklılık gösterir. Peki, Hollanda vizesi nasıl alınır? Hollanda vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?

Gel, "Hollanda vizesi nasıl alınır, Hollanda vizesi için şartlar nelerdir?" birlikte inceleyelim.

  • Hollanda vizesine başvurmadan önce vize türüne karar vermelisin. Başvuracağın vize türüne göre Hollanda vize başvuru formunu İngilizce, Türkçe veya Felemenkçe olarak online ortamda doldurabilir, Hollanda vizesi için gerekli standart evraklar ve vize başvuru formu ile birlikte yetkili başvuru merkezinden online olarak randevu alabilirsin. 
  • Randevuya gitmeden önce mutlaka Hollanda vize ücretini ödemelisin. 
  • Vize başvurunun olumlu sonuçlanması için parmak izi yapılması ve evrakların eksiksiz hazırlanması çok önemlidir.
  • Evrak teslimi ile beraber parmak izi taraması gibi biyometrik işlemlerde yapıldığı için başvuruya şahsen gelmen gerekir. Parmak izi taraması Schengen vizesi için 5 yıl geçerli olduğu için 5 yıl içinde parmak izi vermiş olanlar danışmanlık merkezlerine vekalet vererek randevuya gitmeden de Hollanda vizesi alabilirler. 
  • Belgelerin incelendikten sonra kısa süreli vize başvuruları için genel olarak 7-15 iş günü içinde süreç tamamlanır. Çalışma izni, oturma izni gibi durumlarda ise süreç daha da uzatabilir bu nedenle vize başvuru işlemlerine seyahatten en geç 4 hafta önce başlanması önemlidir. 
  • Hollanda vize sorgulama ve takip işlemlerini Hollanda vize takip referans numarası ile vize başvuru merkezi web sitesinden online olarak yapabilirsin. 

Hollanda Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Hollanda vizesi için gerekli evraklar vize türüne göre değişkenlik gösterir. Hollanda vizesi başvurusu için gerekli evrakları şu şekilde sıralayabiliriz. 

  • Pasaport ve pasaport fotokopileri (Son 10 yılda çıkarılmış seyahat dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerli, yan yana en az 2 boş sayfası olan)Varsa eski pasaportlar
  • Hollanda vize başvuru formu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (3,5x4,5 cm, son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, daha önce vize işlemlerine kullanılmamış)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus müdürlüğü veya e-devlet üzerinden alınabilir.)
  • Yurtdışı seyahat sigortası (30.000 Euro teminatlı)
  • Uçak ve konaklama rezervasyonları 
  • Varsa tapu ve kira kontratları, kredi kartı ve araç ruhsat fotokopileri
  • Banka hesap dökümü (son 3 aya ait, ıslak imzalı, kaşeli)
  • Vize ücret dekontu
  • Seyahat amacını destekleyen belgeler
  • İşverenler: Antetli kâğıda dilekçe (ıslak imzalı, kaşeli), faaliyet belgesi (maksimum 6 ay içinde alınmış ya da e-imzalı), Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, İmza sirküleri, Vergi Levhası fotokopisi
  • Çalışanlar: İşveren dilekçesi (İngilizce, ıslak imzalı, kaşeli), SGK Giriş Belgesi (Barkodlu), 4A Hizmet Dökümü (barkodlu), Son 3 aylık maaş bordrosu (ıslak imzalı, kaşeli), faaliyet belgesi (son 6 içinde alınmış), Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, imza sirküleri, Vergi Levhası Fotokopisi
  • Ev Hanımı: Dilekçe, evli ise evlilik cüzdanı, eş veya ailenin durumuna göre gereken evraklar
  • Kamu Personeli: İzin yazısı
  • Çalışmayanlar: Sponsor bilgileri, kira geliri vb.
  • Öğrenci: Öğrenci belgesi (e-devletten barkodlu), 18 yaşını doldurmamış ise muvafakatname, sponsor belgeleri
  • Emekliler: Emekli kartı (barkod), emekli banka cüzdanı
  • Çiftçi: Ziraat odası sicil kaydı, çiftçilik belgesi
  • Ticari Vize ve Aile, Arkadaş Ziyareti Vizesi: Davetiye ve gönderen kişinin bilgileri
  • Şoför Vizesi: Şirketin teminat yazısı, Uluslararası Ehliyet, C2 Belgesi
  • Denizci Vizesi: Denizi cüzdanı, Türk firmasından imza sirküleri, Hollanda firmasından garanti yazısı

Hollanda Vizesi Fotoğraf Ölçüsü

Hollanda vize türü fark etmeksizin tüm vize başvurularında en az 6 ay önce çıkılmış, açık gri, açık mavi veya beyaz arka fona sahip 1 adet biyometrik fotoğraf gerekir. Hollanda vizesi fotoğraf ölçüsü ise 3,5x4,5 cm olarak belirlenmiştir.

    Hollanda Vizesi Kaç Günde Çıkar?

    Hollanda vizesinin çıkma süresi, Hollanda Konsolosluğuna bağlıdır. Vize randevu tarafından teslim edilen evrakların incelenmesi ve Schengen vize başvuru sonucunun bildirilme süresi, 7 ile 15 iş günü arasında değişir. Hollanda aile birleşimi, çalışma izni ve oturum izni gibi uzun süreli vizelerde ise vize başvurusunun sonuçlanma süresi daha fazla olabilir. Bu süreye Konsolosluğun kapalı olduğu tatil günleri, resmî tatiller, ek belge talepleri ve konsolosluktaki yoğunluk dahil edilmez. Eğer konsolosluk ek evrak talep eder ya da konsolosluk başvuru sahibini mülakata çağırırsa Hollatnda vizesinin çıkış süresi uzayabilir. 

    Hollanda Vizesi İçin Nereye Başvurulur?

    Hollanda’da 90 günden fazla kalmak isteyen kişilerin oturum izni alabilmek için uzun süreli vize başvurusunda bulunmaları gerekir. Geçici kalış izni (MVV) olarak da adlandırılan uzun süreli Hollanda vize başvuruları, doğrudan Konsolosluk veya Büyükelçiliğe yapılır.

    Hollanda C tipi vize yani Hollanda Schengen vizesi başvuruları ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep ve Edirne’de bulunan, Hollanda dış temsilcilikleri tarafından yetkilendirilmiş VFS Global aracılığı ile gerçekleştirilir. Dış temsilcilik tarafından onaylanan Hollanda vizesi, tekrar başvuru merkezine gönderilecektir. 

    Hollanda Vize Türleri

    Hollanda Kısa Süreli Vizeler

    Hollanda kısa süreli vizeler, 180 gün içinde 90 güne kadar kalma hakkı tanıyan vizelerdir. 

    Hollanda C Tipi Vize (Hollanda Schengen Vizesi)

    Hollanda C tipi vize olarak da adlandırılabilen Hollanda Schengen vizesi; turistik gezi, aile veya arkadaş ziyareti, iş, fuar, konferans ve kısa süreli eğitim programlarına katılma gibi amaçlarla seyahatler için ülkede 90 güne kadar konaklama hakkı tanıyan vize türüdür. "Schengen Vizesi Nedir?" başlıklı yazımızı okuyarak Schengen vizesi hakkında daha detaylı bilgi alabilirsin. 

    Hollanda Turist Vizesi

    Hollanda turist vizesi, Hollanda’yı ziyaret etmek veya tatil yapmak isteyen Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının sahip olması gereken kısa süreli vize türüdür. Hollanda turist vizesi alarak, Hollanda’ya veya Schengen bölgesindeki diğer bir ülkeye altı aylık süre içinde 90 gün kalma şartıyla gidebilir, hastalık gibi acil durumlarda da ek ücret ödeyerek vize süreni uzatabilirsin.  
    Hollanda turistik vizenin geçerlilik süresi; seyahat tarihine, pasaportunda bulunan önceki vizelere, iş-öğrenim durumuna ve konaklama/ulaşım bilgilerine bakılarak verilecektir. 

    Hollanda Aile Ziyareti Vizesi 

    Hollanda Aile, Arkadaş ve Akraba Ziyareti Vizesi olarak da bilinen Hollanda Aile Ziyareti Vizesi, 180 gün içerisinde 90 gün olmak şartıyla T.C. vatandaşlarının Hollanda’da yasal olarak ikamet eden aile üyesi, arkadaş veya akrabalarını ziyaret etmelerine imkân tanıyan vize türüdür. Hollanda aile ziyareti vizesi başvurusu yaparken ziyaret edilecek aile üyesi veya arkadaştan detaylı olarak hazırlanmış davet mektubu almak gerekir.  

    Hollanda Ticari Vize

    Hollanda Ticari Vize, Hollanda’ya seminer, toplantı, fuar veya konferansa katılma gibi iş temelli bir amaçla seyahat edecek olan Umuma Mahsus pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının başvurması gereken C tipi vize türüdür. 

    Hollanda Turuncu Halı Vizesi

    Hollanda Turuncu Halı Vizesi, şirket sahibi ve çalışanlara, kişisel olarak veya grup halinde yapılan vize başvurularında kolaylık sağlamak amacıyla uygulamaya konmuş olan vize türüdür ancak Hollanda Turuncu Halı Vizesi ile Ticari Vize arasında birtakım farklar bulunur. Ticari vize için davetiye, otel/uçak rezervasyonu ve seyahat sağlık sigortası gerekirken Hollanda turuncu halı vizesinde böyle bir zorunluluk yoktur. 

    Hollanda Şoför Vizesi 

    Hollanda şoför vizesi, Türkiye’de kayıtlı olan bir araçla Hollanda’ya veya diğer Schengen ülkelerine uluslararası kargo ve yolcu taşımacılığı yapacak olan sürücülerin başvurması gereken kısa süreli C tipi bir vizedir. Hollanda şoför vizesi, Hollanda’da 6 ay içinde 3 ay olmak şartıyla seyahat hakkı tanır. Sen de şahsen veya Hollanda Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen aracı kurumlar aracılığıyla Hollanda şoför vizesine başvuru yapabilirsin. 

    Hollanda Kısa Süreli Öğrenim ve Araştırma Vizesi

    Hollanda’da AB eğitim veya araştırma programları kapsamında eğitim alma, araştırmaya katılma ve çalışma amacıyla başvurulan C tipi vize türüdür. 

    Hollanda Tedavi Vizesi

    Hollanda Tedavi Vizesi, Hollanda’ya tıbbi tedavi görmek amacıyla gelecek T.C. vatandaşlarının 180 gün içinde 90 gün süreyle konaklamak için başvurmaları gereken vize türüdür. 

    Hollanda Transit Vize

    Hollanda Transit Vize, Hollanda’ya gitme amacı taşımayan, seyahat nedeniyle Hollanda’dan geçiş yapması gereken T.C. vatandaşlarının alması gereken vize türüdür. 

    Hollanda Partner Vizesi

    C tipi vize (kısa süreli vize) türlerinden biri olan Hollanda partner vizesi, Hollanda sevgili vize ve olarak da bilinir. Covid-19 pandemi döneminde uygulamaya konan Hollanda partner vizesi, eşleri veya medeni birliktelik yaşadığı partneri veya uzun vadeli bir ilişkide olduğu partnerler Hollanda’da yaşayan kişiler bu vizeye başvuruda bulunabilirler. 

    Hollanda Antilleri Vizesi

    Hollanda Antilleri vizesi, Hollanda Karayipler Denizi’nde bulunan Aruba, Bonaire, Curacao, Saba, Sint Eustatius, St ve Maarten olmak üzere 6 bölgeyi kapsayan kısa süreli bir vize türüdür. Hollanda Antilleri vizesi ile 90 güne kadar bu 6 bölgenin tamamını ziyaret etmek mümkündür. Kısa süreli Antiller vizesini daha sonra uzatmak mümkün değildir. Antillerde 90 günden uzun süre kalacakların oturum izni alması gerekir.

    Hollanda D Tipi Vize 

    Ulusal Hollanda Vizesi olarak da adlandırılan Hollanda D Tipi Vize, T.C. vatandaşlarına 90 günden uzun süreliğine çalışma, eğitim alma veya aile birleşimi gibi amaçlarla Hollanda’da bulunma hakkı tanıyan vize türüdür. İstanbul ve Ankara’da bulunan Hollanda dış temsilciliklerine şahsen veya sponsor aracılığıyla başvuru yapabilirsin. 

    Hollanda D Tipi Türleri 

    • MVV vizesi
    • Hollanda Çalışma Vizesi
    • Hollanda Aile Birleşimi Vizesi
    • Hollanda Öğrenci Vizesi
    • Hollanda MVV Vizesi
    • Hollanda Partner Oturum Vizesi
    • Hollanda İş Arama Vizesi
    • Hollanda Yatırımcı Vizesi
    • Hollanda Start-Up Vizesi
    • Hollanda Au Pair Vizesi
    • Hollanda Working Holiday Vizesi

    Hollanda Çalışma Vizesi

    Hollanda Çalışma Vizesi, Hollanda’da bir kurum ya da şirketten iş teklifi alan kişilere 1 ila 3 yıl arasında çalışmaları için verilen bir vize türüdür. Hollanda çalışma vizesi süresi; mevsimlik çalışma için 24 hafta, çalışma vizesi ve yüksek nitelikli işçi için 3 yıl, Au Pair ve Working Holiday için 1 yıl, mavi kart için 4 yıl ve (AB) 2016/801 direktifi kapsamında araştırmacı için 5 yıldır. Ayrıca en az 5 yıl boyunca kesintisiz Hollanda’da yaşayıp çalıştığın takdirde kalıcı oturma izni almaya da hak kazanabilirsin.

    Hollanda Çalışma Vizesi Türleri

    • Çalışma vizesi
    • Mevsimlik çalışma vizesi
    • Yüksek nitelikli işçi vizesi
    • Şirket içi transfer vizesi
    • Avrupa Mavi Kart Çalışma Vizesi
    • Yüksek Eğitimli Kişiler İçin Bir Yıllık Oryantasyon Çalışma Vizesi
    • (AB) 2016/801 direktifi kapsamında araştırmacılar için çalışma vizesi
    • Serbest meslek sahipleri, serbest çalışanlar ve girişimciler için çalışma vizesi
    • Tatilde Çalışma Programı (Working Holiday) vizesi
    • Au Pair Vizesi

    Hollanda MVV Vizesi

    Hollanda MVV vizesi, geçici oturma izni ya da uzun dönemli vize olarak da anılan D tipi vize türüdür. Hollanda’ya bir iş teklifi ile çalışmaya gidecek, ülkede lisans, yüksek lisans ya da doktora eğitimi alacak, Erasmus programına katılacak, dil ve meslek eğitimi alacak, yatırım yapacak ve aile birleşimi yapacak kişileri ilgilendirir. MMV vizesi, Schengen vizesi gibi 90 gün kalma hakkı tanır ancak MVV vizesi ile Hollanda oturum iznine başvurulabilirken Schengen vizesinde oturum iznine başvurulamaz.

    Hollanda Yatırımcı Vizesi

    Hollanda yatırımcı vizesi, oturma izni sağlayarak başarılı yatırımcıların Hollanda’da yatırım yapmasını teşvik etmek ve ülke ekonomisini canlandırmak amacıyla oluşturulmuş 3 yıla kadar geçerli bir vize türüdür. Hollanda yatırımcı vizesine başvurmak ve yatırımları incelemek amacıyla Hollanda’ya seyahat eden T.C. vatandaşlarının geçici oturma izni (MVV vizesi) almaları gerekir. 5 yıl boyunca sürekli olarak Hollanda’da ikamet eden kişiler, 5 yılın sonunda kalıcı oturma izni alabilirler.

    Hollanda İş Arama Vizesi

    Hollanda İş Arama Vizesi, son 3 yılda uluslararası kabul görmüş üniversitelerden mezun olmuş veya Hollanda’da doktora eğitimini tamamlamış olan öğrencilere bir yıllığına Hollanda’da kalarak iş arama olanağı sunan vize türüdür. Hollanda İş Arama Vizesi, çalışma hakkı tanıdığı için Hollanda İş arama Vizesi aldığında işverenler tarafından tekrar çalışma izni alınması gerekmez.

    Hollanda Working Holiday Vizesi

    Hollanda Working Holiday Vizesi, Hollanda’ya belirli yaş aralığındaki gençlere yurt dışında hem tatil yapma hem de iş bulup çalışma ve eğitim görme imkânı tanıyan bir oturma vizesi türüdür.

    Hollanda Au Pair Vizesi

    Hollanda Au Pair Vizesi, Hollanda’ya eğitim almak veya gezi amacıyla gelen ziyaretçilere seyahat süresi boyunca ev sahibine yardımcı olma şartıyla ailenin yanında ücretsiz kalma ve 1 yıla kadar oturma olanağı sunan vize türüdür.

    Hollanda Sanatçı Vizesi

    Hollanda Sanatçı Vizesi, Hollanda’da faaliyet göstermek isteyen sanatçı, tasarımcı ve müzisyenlerin başvurabileceği, 2 yıl geçerli, oturma izni sağlayan vize türüdür. Ancak vizeye başvuru yapacak kişilerin Hollanda’nın kültürel çıkarlarına katkı sağlayacaklarına dair kanıt sunmaları için müze, galeri, orkestra gibi kamu kurumlarından davet mektubu almaları gerekir. 

    Hollanda Start-up Vizesi 

    Hollanda Girişimci Vizesi olarak da bilinen Hollanda Start-Up vizesi, girişimcilerin Hollanda’da işletme kurma ve çalışmasına olanak tanıyan 1 yıllık süre ile düzenlenen vize türüdür. Hollanda Startup Vizesi sahibine Hollanda’da ikamet etme ve girişimci olarak çalışma imkânı sunar. Ayrıca vize sahibi kişiler, aile üyelerini de Hollanda’ya getirebilir, diğer AB üye ülkelerini vizesiz olarak seyahat edebilir, Hollanda start up vizesi geçerlilik süresi sona erdiğinde Hollanda oturum iznine başvuru yapabilirler.

    Yenilikçi fikirlere sahip, iş planı olan, kişisel masraf ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli finansal kaynağı olan hemen herkes, Hollanda Start-up vizesine başvurabilir. Hollanda Start-up vizesi almak isteyen T.C. vatandaşlarının Hollanda MVV vizesine de başvurması gerekir. Hollanda MVV vizesine sponsor aracılığı olmadan şahsi olarak da başvurabilirsin.

    Hollanda Öğrenci Vizesi

    Hollanda’da 90 günden uzun süren eğitim programlarına katılmak isteyen kişilerin öğrenci vizesi alması gerekir. Hollanda öğrenci vizesinde hem İngilizce hem de Flemenkçe programlar için İngilizce dil yeterliliği şartı arandığı için IELTS, TOEFL, İBP ve PTE sınavlarından yeterli puan almak gerekir. Öğrenci vizesi kendi içinde 3 ayrı kategoriye ayrılır. 

    • Kısa Süreli Hollanda Öğrenci Vizesi (3 aydan kısa)
    • İkincil ya da Mesleki Kurslar İçin Geçerli Hollanda Öğrenci Vizesi (Surinam, Endonezya ve Güney Afrika vatandaşları için geçerli)
    • Hollanda Uzun Dönem Öğrenci Vizesi (5 yıla kadar) 

    Hollanda Dil Okulu Vizesi

    Hollanda Dil Okulu Vizesi, ülkede dil eğitimi almak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının başvurabileceği vize türüdür. Vize türü, dil eğitiminin süresine bağlı olarak değişkenlik gösterir. 90 günü aşmayacak dil eğitimleri için Schengen vizesi (C tipi), 90 günden uzun sürecek dil eğitimleri için ise Hollanda Öğrenci Vizesi (D tipi) almak gerekir. Kısa süreli Hollanda dil eğitimi vizesi için şahsen veya yetkili vize başvuru merkezine başvuruda bulunabilirsin. Uzun süreli Hollanda dil eğitimi vizesi için ise eğitim kurumunun sponsor olması ve sponsor tarafından Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi’ne başvuru yapılması gerekir. 

    Hollanda Aile Birleşimi Vizesi

    Hollanda Aile Birleşimi Vizesi, Hollanda’da birinci derece aile bireylerinin yanına yerleşmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Hollanda’dan yaşayan kişinin partneri, 18 yaş altındaki çocuklar, Hollanda’da doğmuş çocukları, evlat edinilmiş çocuklar, 18 yaş altı Hollandalı çocukları ve mülteci oturma izni olan kişilerin aile bireyleri Hollanda aile birleşimi vizesine başvurabilir. Ancak vize başvurusunun kabul edilmesi için Hollanda’da yanına gidilecek olan kişinin oturma iznine sahip olması ve en az Hollanda asgari maaşı kadar gelirinin olması gerekir. 

    Hollanda Erasmus Vizesi

    Hollanda Erasmus vizesi, Hollanda’ya değişim öğrencisi olarak giderek orada eğitim almak veya staj yapmak isteyen öğrencilerin alması gereken uzun süreli bir vizedir. Hollanda Erasmus vize başvurusu, eğitim alacağın kurum tarafından Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesine yapılır fakat ilk olarak İstanbul veya Ankara’daki Hollanda dış temsilciliklerine geçici oturma izni (MVV) için başvuru yapılması gerekir.  

    Hollanda Vizesi İçin Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu mu?

    Hollanda Seyahat Sağlık Sigortası, Hollanda’ya yapılacak olan ziyaretlerde hastane harcamaları, test ve tedavi gibi sağlık giderlerini karşılanması amacıyla yapılan ve T.C. vatandaşlarına vize başvuruları için zorunlu tutulan bir evraktır. 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası, Hollanda vize başvurularında kaza ve hastalık gibi tıbbi nedenlerle acil müdahale, tedavi, acil tahliye, geride kalan eşyaların gönderilmesi, seyahat iptali veya seyahatin yarım kalması, reşit olmayan bireyin ülkeye geri dönüşü, ölüm, yaralanma ve sakatlanma yardımı, kayıp/çalıntı bagaj, yurt dışı cenaze nakli gibi masrafların karşılanması amacıyla talep edilir. 

    Hollanda Vizesi Ücreti 

    Hollanda vize ücretleri, güncel döviz kuru dikkate alınarak nakit ve TL cinsinden ödenir. Kısa süreli Hollanda vize ücreti 80 Euro iken zorunlu olarak ödenmesi gereken VFS Global ücreti ise 18,6 Euro olarak belirlenmiştir. 6 yaş altı kişiler Hollanda vize ücretinden muafken 6-11 yaş arası kişiler için ise 40 euro vize ücreti ödenmesi gerekir. Bu tutara seyahat sağlık sigortası, yeminli tercüme ve vize danışmanlık hizmeti gibi masraflar da dahil edilir. Peki 2023 Hollanda vizesi ne kadar? 

    Hollanda Vize Türü Hollanda Vize Ücreti
    Hollanda Turistik Vize 80 Euro
    Hollanda Ticari Vize 80 Euro
    Hollanda Aile, Arkadaş, Akraba Ziyareti Vizesi 80 Euro
    Hollanda Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi 80 Euro
    Hollanda Geri Dönüş Amaçlı Vize 80 Euro
    Hollanda Turuncu Halı Vizesi 80 Euro
    Hollanda Şoför Vizesi 80 Euro
    Hollanda Transit Vize 80 Euro
    Hollanda Öğrenci Vizesi 80 Euro
    Hollanda Düşük Ücretli Schengen Vizesi 35 Euro
    Hollanda MVV Vizesi  -

     

    Diğer Vize Rehberlerimiz

    Amerika Vizesi

    İngiltere Vizesi

    Almanya Vizesi

    Fransa Vizesi

    Yunanistan Vizesi

    Dubai Vizesi

    İsviçre Vizesi

    İtalya Vizesi

    Macaristan Vizesi

    İspanya Vizesi

    Polonya Vizesi

    İnternetten Teklif Al!

    2 dakikada 20’den fazla sigorta şirketinin tekliflerini karşılaştır, anında satın al.