Detaylı Ultrason Nedir? Nasıl Yapılır?
Detaylı ultrason, gebeliğin farklı dönemlerinde bebeğin sağlık durumunu kontrol etmek amacıyla yapılan bir uygulamadır.
Erasmus için yurt dışına çıkan öğrenciler, beklenmeyen hastalık gibi plan dahilinde olmayan sorunlarla karşılaşabilir ve bunlardan olumsuz etkilenirler. Sen de yurt dışı maceran boyunca her zaman hangi sorunlarla karşı karşıya kalacağını bilemeyebilirsin. Tam da bu noktada yurt dışı öğrenci seyahat sağlık sigortası kapsamında sunulan erasmus sağlık sigortası en büyük kurtarıcıdır.
Erasmus yurt dışı seyahat sağlık sigortası, Erasmus programı kapsamında yurt dışına seyahat edecek olan öğrencilerin yaptırması zorunlu olan sigorta türüdür. Avrupa’da geçerli olan bu sigorta çeşidi, yurt dışında yaşanabilecek problemlere karşı profesyonel çözüm sunarken aynı zamanda öğrencileri olası risk durumlarına karşı da güvence altına alır.
Gel, “Erasmus sağlık sigortası nasıl yapılır, teminatları nelerdir?” birlikte inceleyelim.
Erasmus için sağlık sigortası, her ne kadar geniş kapsamlı olsa da yalnızca belirli bir gruba hizmet verir dolayısıyla herkesin yararlanabileceği bir sigorta türü değildir. Erasmus seyahat sağlık sigortasından Erasmus Öğrenci Değişimi Programı’na başvuran ve başvurusu kabul edilen öğrenciler yararlanabilirler. Avrupa ülkelerinde geçerli olan Erasmus sağlık sigortası için yaş sınırı 30’dur yani 30 yaş üzeri kişiler poliçe kapsamında alınmaz.
Öğrencilerin yurt dışı için sağlık sigortası dışında ilk zorunlu belgelerden olan pasaporta da ihtiyacı vardır. 25 yaş altında öğrenciler için öğrenci pasaportu nasıl alınır merak ediyorsan yazımıza göz atabilirsin.
Erasmus seyahat sağlık sigortası, eğitim için yurt dışına giden öğrencilerin orada kaldığı süre boyunca sağlık sorunlarına karşı güvence sağlayan bir sigorta türüdür. Seyahat sağlık sigortası teminatları, üst limiti 30.000 – 50.000 Euro olmak üzere ikiye ayrılır. Üst sınır ne kadar yüksek olursa Erasmus seyahat sağlık sigortası fiyatları da o kadar artar. Seyahat sağlık sigortası kapsamı hakkında detaylı bilgi edinmek için yazımıza göz atabilirsin.
Erasmus seyahat sağlık sigortası kapsamında değerlendirilmeyen durumlar, genellikle poliçe sahibinin sözleşmeye aykırı davranışlardan kaynaklanır.
Sigorta şirketlerine göre değişkenlik gösterse de Erasmus yurt dışı sağlık sigortası teminat dışı durumlar şu şekilde belirlenmiştir.
Erasmus yapacak olan öğrenciler için seyahat sağlık sigortasının yurt dışı seyahat için gerekli vize işlemler başlatılmadan önce yaptırılması gerekir. Aksi takdirde Erasmus için yurt dışına çıkış talebinde bulunan öğrencilerin vizesi onaylanmazsa seyahatin iptal edilmesi gerekebilir. Ülkeye giriş-çıkış yapan öğrencilerin eğitim süresince poliçelerini yeniletmeleri gerekmez.
Seyahat sağlık sigortası nasıl alınır detaylı bilgileri de buradan öğrenebilirsin.
Yurt dışı eğitim sigortasının standart bir seyahat sağlık sigortasından en büyük farkı poliçenin seyahat süresince geçerli olmasıdır. Erasmus seyahat sigortası; eğitim sürecine bağlı olarak 3 ay, 6 ay ve 1 yıl olarak düzenlenir. Bu süre tamamlandığında teminatların geçerliliği sona erer.
Erasmus seyahat sağlık sigortasının sona ermesi durumu sigorta sözleşmesinde de açıkça belirtilmektedir.
Eğer vize işlemlerinde problem yaşanır ve seyahat iptal olursa, Erasmus için sağlık sigortası da aynı şekilde iptal ettirilebilir.
"Seyahat Sağlık Sigortası İptal Edilebilir mi?" başlıklı yazımızı okuyarak seyahat sigortası iptali ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsin.
Erasmus gibi yurt dışı seyahatlerinde karşılaşabileceğin olası risklere karşı kendini güvence altına almak için Sigortam.net’te yurt dışı seyahat sağlık sigortası yaptırabilirsin. Kendin için en uygun ve kapsamlı seyahat sigortası poliçesine ulaşmak için Sigortam.net web sitesi üzerinden bizlerle iletişime geçebilir, 7/24 Sigorta Bilgi Hattımız ile görüşerek sigorta konusunda danışmanlık alabilirsin.