Detaylı Ultrason Nedir? Nasıl Yapılır?
Detaylı ultrason, gebeliğin farklı dönemlerinde bebeğin sağlık durumunu kontrol etmek amacıyla yapılan bir uygulamadır.
Tamamlayıcı veya özel sağlık sigortası yaptırmak geleceğini güvence altına alabilmek adına hem kendin hem de sevdiklerin için alabileceğin önemli yatırımlardan biridir. Çünkü sağlık sigortaları özel hastane, poliklinik veya muayenehanelerde sıra beklemeden kaliteli hizmet almanı sağlarlar. Üstelik poliçe kapsam ve limitleri dahilinde tahlil, tetkik ve tedaviye ilişkin işlemleri hiçbir ücret ödemeden yaptırabilirsin. Gel, “Tamamlayıcı ve özel sağlık sigortası özel hastanelerde geçerli mi?” daha detaylı inceleyelim.
Özel sağlık sigortası veya kısaltması ile ÖSS, tıpkı TSS gibi poliçenin kapsamına göre anlaşmalı hastanelerde geçerlidir. ÖSS ile TSS’nin farkı ise teminat limitlerinin ÖSS’de daha yüksek olmasıdır. Buna ek olarak ÖSS’de SGK kapsamında olma şartı aranmaz
Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş devlet hastanelerinde çalışmadığı için sigortası olmayan eşi veya ailesi üzerinden sigorta kaydı bulunmayan veya düzenli sigorta primi ödenmeyen kişiler devlet hastanelerinde ücretsiz muayene olabilirler. Dolayısıyla devlet hastaneleri zaten ücretsiz hizmet verdiği için özel sağlık sigortasının devlet hastanesinde geçerli olması mümkün değildir.
Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödeyen veya daha anlaşılır şeklide ifade edersek sigortalı çalışan ya da iş yeri sahipleri, devlet hastanelerinden ücretsiz olarak yararlanabilir. Özel sigorta türlerinden olan tamamlayıcı sağlık sigortası ise SGK’lıların, özel hastanelerin hizmetlerinden de ücretsiz olarak faydalanabilmelerini sağlar. Ancak her özel hastane, tamamlayıcı sağlık sigortası ile hizmet vermez.
Peki, tamamlayıcı sağlık sigortası hangi hastanelerde geçerli? Bu sorunun cevabına bakmadan önce, ilk olarak tamamlayıcı sağlık sigortasını açıklayalım. Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK’lı kişilerin sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde yer alan tıbbi işletmelerden yararlanmanı sağlayan bir sigorta türüdür. Yani SGK’sı olmayan kişiler, tamamlayıcı sağlık sigortasından veya kısaltması ile TSS’den yararlanamaz. Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir konulu yazımızdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Tamamlayıcı sağlık sigortası, tüm hastaneleri kapsam içerisinde tutan bir sigorta türü değildir. Yani TSS yaptıran kişiler, diledikleri özel hastaneye gidip TSS teminatları kapsamında işlem yaptıramazlar. Sağlık sigortanı kullanarak sağlık hizmeti almak için kurumun tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler içerisinde olması gerekir. TSS sadece hem SGK hem de poliçe sahibi olunan sigorta şirketi ile anlaşmalı özel hastaneleri kapsar. Böyle bir hastaneye gidildiğinde de ortaya çıkan fark ücreti, sigorta tarafından karşılanır.
Türkiye genelinde bulunan özel hastanelerin büyük bir kısmı ise hem sigorta şirketleri hem de SGK ile anlaşmaya sahip. Sigorta şirketlerinin anlaşmalı hastaneler listesine internet üzerinden ulaşabilirsin. SGK ile anlaşmalı olan hastaneler hakkında merak ettiğin tüm sorular için ise SGK anlaşmalı özel hastaneler konulu yazımızdan detaylı bilgi alabilirsin. En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında da bilgi alabilirsin.
TSS’de yatarak veya ayakta tedavi gibi teminatlara, özel bazı teminatların eklenmesi mümkün. Örneğin bazı şirketler TSS ile doğum sigortası tedavisini karşılamaz. Bu nedenle de teminat mevcut olmadığı için özel hastaneye gittiğinde ücret ödemek durumunda kalırsın.
Bir başka ek teminattan örnek verelim; eğer tüp bebek sigorta karşılıyor mu sorusunu soruyorsan bu poliçenin kapsamına göre belirlenmektedir diye cevap verebiliriz. Eğer poliçende tüp bebek tedavisi varsa anlaşmalı özel hastanelerde sağlık hizmeti alabilirsin. Yani hastaneye göre değil poliçende yer alıp almadığı önemlidir.
Doğum sigortası ve tüp bebek gibi teminat eklendiğindeyse anlaşmalı hastanelerden faydalanabilir ve teminatlar kapsamında herhangi bir ücret ödemezsin.
Sigortam.net aracılığı ile farklı şirketlerden teklif aldığın takdirde, TSS kapsamında yararlanabileceğin hastaneleri de görebilirsin. Burada sana uygun poliçeyi belirleyip kapsam dahilinde yer alan özel hastaneleri tercih edebilir, teminatlar ile belirlenen tutarları geçmemek kaydıyla tedavi ücreti ödemeden özel hastanelere gidebilirsin.